Je bent hier:

Ontdek het dierenleven

Ontdek het dierenleven op de kinderboerderij van het Vakantiepark ’t Hooge Holt. Je zult je ogen uitkijken op onze kinderboerderij met onder andere herten, geiten, kippen en ezels. Onder begeleiding van een volwassene hebben onze kleine gasten zelfs de gelegenheid om door het hek naar binnen te gaan en de geitjes te voeren of aaien. Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

De kinderboerderij is gratis en dagelijks geopend tot 17:00 uur voor onze gasten van het park, zodat ieder kind kan kennismaken met onze dieren. Tussendoor kunnen de kinderen een potje voetballen op het naastgelegen veld of spelen in de speeltuin.

Wist je dat...

  • Een hert zijn gewei heeft voor verkoeling? Er stroomt namelijk bloed door het gewei. Daardoor koelt  het af en komt er weer afgekoeld bloed in zijn lijf.  Het is ook een teken van gezondheid:  wanneer een hert een groot gewei heeft, betekent dat het dier gezond is.
  • Zowel mannetjes- als vrouwtjesgeiten een baard (sik) kunnen krijgen? Gek hè?
  • Wist je dat een ezel meer dan 2000 keer moet kauwen voor een kilogram hooi? Op die manier wordt het voedsel gemakkelijk verteerd en haalt de ezel zoveel mogelijk voedingsstoffen uit het voedsel.
  • Kippen een uitstekend geheugen hebben? Onderzoek heeft uitgewezen dat kippen in staat zijn om meer dan 100 verschillende mensen te herkennen en te onthouden.
Wil je ontdekken welke dieren er op de kinderboerderij te zien zijn? Kom gerust een kijkje nemen. Misschien kom je Guus en Gelien nog tegen!